חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק שעועית לימה

חצי קילוגרם שעועית לימה יבשה מוצאים בחנות טבע, אבל אפשר גם עם שעועית בובעס אם אתם לא מוצאים

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

2 בצלים קצוצים בינוני-דק

3 כרשות פרוסות דק כולל החלק הירוק

½1 ליטרים מרק עוף עשיר

4-5 שיני שום פרוסות דק

1-2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק

שני ענפי סלרי אמריקאי פנימיים קצוצים דק

מעט שמיר קצוץ

½ כוס שמן זית

מלח ים גס

אופציונלי - 300 גרם בייקון חתוך לקוביות

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

משרים את השעועית למשך לילה. מבשלים אותה במים, עם שן שום אחת ועם ארבעה עלי מרווה, עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. בסיר גדול בעל תחתית עבה מטגנים בשמן זית חם את הבייקון, עד שהקוביות נהיות זהובות וקריספיות. מוסיפים את הבצלים ואת הכרשות, ומאדים במשך דקות אחדות. מוסיפים את גבעולי הסלרי, את הפלפל הירוק החריף ואת פרוסות השום. ממשיכים באידוי עוד 2-3 דקות, ומוסיפים את השעועים שבישלתם, מסוננים מנוזלי הבישול. מוסיפים את מרק העוף החם ומתבלים במלח ובמעט שמיר. מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים מיד את הלהבה. ממשיכים בבישול איטי עוד כ-20 דקות, או עד שהמרק טעים לכם.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.