חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק בשר עם אטריות אורז פו בו

זהו מרק של בוקר. אין דבר יפה יותר מאשר לשוטט על מדרכות הנוי ולראות אלפי אנשים יושבים על שרפרפי פלסטיק קטנים ואוכלים אין ספור וריאציות על המרק המופלא הזה ב-7:00 בבוקר.

לציר:

1 קילוגרם שפונדרה עם עצם חתוכה לקוביות גדולות

2 קילוגרם עצמות רגל

3-4 בצלים חתוכים לחצי

10 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר חתוך לחתיכות

1 כוכב אניס

1 מקל קינמון

מלח לפי הטעם

למרק:

300 גרם פילה עגל חתוך דק

600 גרם אטריות אורז שטוחות

½ כף נוזל דגים

4 בצלצלי שאלוט חתוכים דק

4 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקיקות

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק ללא גרעינים

להגשה:

צ'ילי אדום חתוך דק לפרוסות

חופן עלי כוסברה

חופן עלי בזיליקום

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / מרקים

מחממים תנור ל250 מעלות צלסיוס. מסדרים את העצמות על תבנית וצולים אותן בתנור החם במשך כ-30 דקות. צולים את הבצלים ואת הג'ינג'ר על מחבת ברזל של סטייקים או על גריל פחמים עד שהם מזהיבים קלות מכל הצדדים. סוגרים את השפונדרה במחבת הברזל מכל הצדדים, אחרי הבצלים והג'ינג'ר. מכניסים את העצמות הצלויות, השפונדרה הצרובה, הבצל והג'ינג'ר לסיר מרק גדול. מכסים במים, מבשלים כמעט עד רתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות. מקפים כל הזמן את הקצף שנוצר ואת השומן שצף למעלה.

מוסיפים את כוכב האניס ואת מקל הקינמון וממשיכים בבישול האיטי עוד 4 שעות. מסננים את הציר. משרים את פרוסות הפילה בנוזל הדגים ומשהים בצד למשך כ-30 דקות. מחממים שוב את נוזל הציר. מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים בהם את אטריות האורז במשך 20 שניות לערך, תוך כדי ערבוב, כדי להפריד ביניהן. מסננים. מסדרים את האטריות בתוך שש קערות מרק, מפזרים מלמעלה את פרוסות השאלוט, הבצל הירוק, הצ'ילי ואת פרוסות הפילה, מוסיפים את הציר החם ומגישים.

משכנעים את האורחים לקחת מתוך קערה מרכזית מעט מעלי הכוסברה, הבזיליקום והצ'ילי ולשים במרק. אוכלים במקלות אכילה סיניים ביד ימין ובכף מרק ביד שמאל ונהנים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017