חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אורז בשמן זית

3 כוסות אורז בסמטי איכותי

½ כוס שמן זית

½4 כוסות מים

6 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

3 עלי דפנה עדיף טריים

מלח ים גס לפי הטעם.

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

שוטפים היטב את האורז במסננת מתחת למים זורמים, ומייבשים במסננת כחצי שעה. מחממים שמן זית בסיר קטן בעל תחתית עבה, מוסיפים את גרגירי האורז, ומערבבים כך שכל גרגירי האורז יצופו בשמן הזית. אין צורך לטגן את האורז זמן רב. מציפים במים ומוסיפים מלח לפי הטעם. משליכים לתוך הסיר את גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך כ20 דקות.

נ"ב: השילוב בין הריח והטעם של שמן הזית לבין האורז הבסמטי, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה הוא סופני. כמה פשוט, ככה טעים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017