דגים על האש
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דגים על האש

כמויות ל-8-6 סועדים.

2 דגים במשקל ½1-1 ק"ג סארגוס, מוסר ים, צ'יפורה

5-6 שומרים צעירים נסו לבחור את אלה שיש להם מעט עלים צעירים

½ לימון בשל

½1 כפות קליפת לימון מגוררת

½ כף פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

5-6 כפות שמן זית רצוי מזן סורי

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: דגים

מדליקים את הפחמים בגריל. משתמשים בפחמי הדרים או בפחמי אלונים. לא נוגעים בפחמים התעשייתיים של תחנות הדלק, כי הם משחררים ריחות לוואי לא נעימים לתוך הדגים. יש לשמן היטב את הרשת לפני שמניחים עליה את הדגים.

קוצצים את העלים הפנימיים של השומרים. מורחים את הדגים מבפנים ומבחוץ בשמן הזית. מפזרים בנדיבות את עלי השומר הקצוצים, הפלפל הלבן הגרוס ואת קליפת הלימון המגוררת על הדגים ובתוכם.

מתבלים במלח ים גס בזהירות. צולים את הדגים על הגריל, כשהם לא קרובים מדי לפחמים, כדי שלא יישרפו. נזהרים לא להפוך אותם מוקדם מדי, כדי לא לקרוע את עור הדג.

מגישים על סלסה של אבוקדו ולימונים כבושים, או עם אריסה ביתית של פלפלים קלויים.

נ.ב: אם אתם לא מוצאים עלי שומר, אפשר להחליף בעלי שמיר, אבל אז הוסיפו מעט גרגירי שומר כתושים לציפוי הדג.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017