חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קארי חזה עוף במנגו ובוטנים

אל תיבהלו מרשימת החומרים הארוכה כאורך הגלות. בסופו של דבר כל הטעמים מתמזגים לקארי עדין ועשיר. גם אם אתם לא נוהגים לאכול חריף, אל תפחדו לעשות את הקארי הזה חריף כמו שצריך. תגישו על אורז מאודה, ותנו לכל הסינוסים שלכם להיפתח.

4 חזות עוף טרי חתוכים לקוביות קטנות

½ ליטר מרק עוף מסונן

¾ קופסת חלב קוקוס

3 בצלים לבנים חתוכים לאורכם לשמיניות ומופרדים לגלדים

2 מנגו חצי בשלים חתוכים לקוביות

5-6 שיני שום פרוסות

2-3 גבעולי למון גראס חתוכים לפרוסות אלכסוניות דקות

2 כפות דבש

1 כוס בוטנים קלויים במחבת ושבורים דק דק

2-3 צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

5 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך לרצועות דקות.

לתערובת התבלינים:

1 כפית גדושה זירעוני חרדל

1 שורש כורכום

3-4 פלפלוני שאטה מיובשים

1-2 כוכבי אניס

1 כף שטוחה זירעוני כוסברה

½ כפית זירעוני כמון

חופן עלי בזליקום מופרדים

חופן עלי נענע מופרדים

מלח ים גס לפי הטעם

5-6 כפות שמן חרדל ואם אין לכם, אז שמן חמניות

מתכון מאת:
מתוך: עופות

מחממים סיר שטוח עם תחתית עבה, מוסיפים את השמן, ובינתיים כותשים היטב את התבלינים היבשים החרדל, הכורכום, השאטה, כוכבי האניס, זירעוני הכוסברה והכמון במכתש ובעלי. מוסיפים את תערובת התבלינים הכתושים לשמן החם,וזורקים פנימה את רצועות הג'ינג'ר והצ'ילי האדום הקצוץ דק. מערבבים במהירות בכף עץ ומוסיפים את הבצל ואת שיני השום הפרוסות. מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים עד שייסגרו היטב. מציפים במרק העוף ובחלב הקוקוס. מתבלים בדבש, בלמון גראס ובמלח.

מבשלים על להבה גבוהה עד שהקארי רותח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבוטנים הקלויים, את עלי הבזיליקום ואת קוביות המנגו. מבשלים כ-15 דקות לערך או עד שהקארי מסמיך. בודקים טעמים, ואם חסרה קצת מתיקות מוסיפים דבש. מוסיפים מלח, אם חסר. מסירים מהלהבה, מפזרים מלמעלה את עלי הנענע המופרדים, ומגישים עם אורז מאודה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017