לחם איטלקי עם שמן זית ורוזמרין
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם איטלקי עם שמן זית ורוזמרין

בלילה שלפני

50 גרם קמח לבן

75 גרם קמח דורום

200 גרם מים

10 גרם שמרים טריים

בבוקר שאחרי

הבצק מהלילה שלפני

830 גרם קמח לבן

90 גרם קמח מלא

620 גרם מים

40 גרם שמן זית

25 גרם שמרים טריים

3 כפיות עלי רוזמרין קצוצים גס

35 גרם מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

בלילה שלפני

מפוררים את השמרים בכף בתוך הקמחים, מערבבים, מוסיפים את המים, בוחשים, מכסים ומשהים למשך הלילה.

בבוקר שאחרי

יוצקים מים לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הבצק מהלילה שלפני ואת הקמח הלבן, הקמח המלא, השמרים, שמן הזית והרוזמרין הקצוץ. מערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת אחידה. בוחשים בכף בחוזקה ככל האפשר. מוסיפים מלח ובוחשים שוב, מעבירים למשטח מקומח ולשים היטב בעזרת השפכטל עד שהבצק חלק וגמיש. הבצק דביק למדי, וצריך לגרד אותו מן הידיים מדי פעם עם השפכטל. קערת מים יכולה לעזור: במקום לקמח את המשטח פשוט טובלים את הידיים במם, משפשפים אותן זו בזו וממשיכים ללוש (אין לטבול לעתים קרובות מדי; טבילה אחת מספיקה לכמה דקות). מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים שעתיים או שעתיים וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו ועולות בועות אוויר.

מניחים את הבצק על משטח מקומח, לשים בתנועות נמרצות וזריזות כדי להוציא אוויר וצרים כדור מהודק. מקמחים את פני הכיכר בנדיבות, הופכים בתוך קערה מקומחת היטב, מכסים בבד לח ומתפיחים שעה או שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו ועולות בו בועות אוויר. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה (200 מעלות) ומניחים תבנית מלאה מים רותחים על קרקעית התנור.

מקמחים קלות מרדה או מגש אפייה, מניחים את הבצק ומחליקים מיד לתנור החם. הלחם צריך להיות נמוך ושטוח, ולא עגול וגבוה. אופים 50-45 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון. המרקם של הלחם גם ואוורירי, הקרום חזק ומתפצח בפה והצורה המיוחדת במינה נוצרת משום שיש לתלוש את הבצק הדביק ממשטח העבודה לאחר הלישה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.