חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם תירס וצ'ילי

160 גרם קמח לבן

100 גרם קמח תירס

5 צ'ילי יבש ומתוק

245 גרם חלב

1 ביצה

30 גרם חמאה מומסת

10 גרם מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), משמנים בחמאה תבנית לחם שאורכה 25 ס"מ ובוזקים עליה קמח. משרים את הצ'ילי היבש במים רותחים 10 דקות, מוציאים, מסננים ומייבשים היטב, ואחר כך קוצצים.


בקערה גדולה מערבבים קמח לבן, קמח תירס, מלח, אבקת אפייה, ביצה, חלב, חמאה מומסת ושני שלישים מן הצ'ילי ומערבבים בזריזות בכף עץ עד שהעיסה רכה. מפזרים את יתרת הצ'ילי.
מכניסים מיד לתנור ואופים 30-20 דקות. כאשר הכיכר מזהיבה מוציאים אותה מן התנור וטופחים על בסיסה. אם עדיין איננה מוכנה מחזירים אותה לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים על רשת צינון.

תגובות גולשים

2.

"ייצא פחות טעים. חמאה זה טוב באפייה. תירס אוהב חמאה."

— ארז, מתת | 28.11.12 23:56
1.

"האם ניתן להמיר החמאה בשמן?"

— בולי, צפון | 15.11.12 23:01
2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.