חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם תירס וצ'ילי

160 גרם קמח לבן

100 גרם קמח תירס

5 צ'ילי יבש ומתוק

245 גרם חלב

1 ביצה

30 גרם חמאה מומסת

10 גרם מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), משמנים בחמאה תבנית לחם שאורכה 25 ס"מ ובוזקים עליה קמח. משרים את הצ'ילי היבש במים רותחים 10 דקות, מוציאים, מסננים ומייבשים היטב, ואחר כך קוצצים.


בקערה גדולה מערבבים קמח לבן, קמח תירס, מלח, אבקת אפייה, ביצה, חלב, חמאה מומסת ושני שלישים מן הצ'ילי ומערבבים בזריזות בכף עץ עד שהעיסה רכה. מפזרים את יתרת הצ'ילי.
מכניסים מיד לתנור ואופים 30-20 דקות. כאשר הכיכר מזהיבה מוציאים אותה מן התנור וטופחים על בסיסה. אם עדיין איננה מוכנה מחזירים אותה לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים על רשת צינון.

תגובות גולשים

2.

"ייצא פחות טעים. חמאה זה טוב באפייה. תירס אוהב חמאה."

— ארז, מתת | 28.11.12 23:56
1.

"האם ניתן להמיר החמאה בשמן?"

— בולי, צפון | 15.11.12 23:01
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017