חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט אפונה טרייה וחסה ערבית

2 ראשי חסה ערבית

1 כוס אפונת גינה מפורקת מהתרמילים

לרוטב:

2 לימונים בשלים סחוטים

½ כוס שמן זית עדין שבעדינים

5 פילה אנשובי איכותי קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 חלמון ביצה טרי

פלפל לבן גרוס טרי ומלח ים לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / דגים

מורידים את העלים החיצוניים של החסה ומשאירים רק את הלבבות עם העלים הפנימיים. שוטפים היטב ומנגבים על מגבות נייר. מכניסים את העלים לשקית ניילון. מניחים במקרר לחצי שעה כדי שהעלים יחזרו להיות קרנצ'יים.

בינתיים מכינים את הרוטב: סוחטים את הלימונים לתוך קערה קטנה. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עם החלמון הטרי, השום והאנצ'ובי הקצוצים. מזליפים שמן זית תוך כדי ערבוב במטרפה עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם. מערבבים בעדינות את הרוטב עם לבבות החסה והאפונה הטרייה, ומגישים.

אפשר להוסיף קרוטונים, והכי טוב להכין לבד קרוטונים מחלה יבשה. קורעים את החלה ללא הקרום לקרעים בינוניים, מערבבים עם שמן זית ומלח דק, ואפשר גם עם סומק אם אוהבים, ואופים בתנור חם עד שהקרוטונים מזהיבים. מניחים להם להתקרר לטמפרטורת החדר ומפזרים מעל הסלט.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.