חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם כפרי מחיטה אורגנית מקומית

7 כוסות קמח מלא אורגני מקומית ( חיטה עשירה בגלוטן )

4-½4 כוסות מים מינרלים בטמפ' החדר

2 כפות שמרי בירה ( אפשר להשיג בחנויות טבע )

1 כף מלח ים גס

1 כף לתת ענבים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לערבב את שמרי הבירה עם מים. לחכות חצי שעה. להוסיף חצי מכמות הקמח, לערבב היטב ולתת לנוח במקום קריר מכוסה בניילון במשך 24 שעות.

לאחר 24 שעות מוסיפים את שארית הקמח והמלח. מערבבים היטב לקבלת בצק ולשים כ- 10 דקות או עד שהבצק הופך להיות אלסטי. מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון. משאירים במקום קריר כ-12 שעות .

מרדדים את הבצק, מחלקים ל-2 כדורים ויוצרים 2 ככרות לחם מאורכות. מניחים לתפוח מכוסה בבד כשעתיים-שלוש נוספות.

מחממים את התנור לטמפ' גבוהה 220 מעלות. אופים כ-20 דק' עם הרבה אדים ואחר-כך מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות, מוציאים את האדים וממשיכים באפיה עוד כ-15 דקות. עדיף לאפות על אבן אפיה כמובן.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017