חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם כפרי מחיטה אורגנית מקומית

7 כוסות קמח מלא אורגני מקומית ( חיטה עשירה בגלוטן )

4-½4 כוסות מים מינרלים בטמפ' החדר

2 כפות שמרי בירה ( אפשר להשיג בחנויות טבע )

1 כף מלח ים גס

1 כף לתת ענבים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לערבב את שמרי הבירה עם מים. לחכות חצי שעה. להוסיף חצי מכמות הקמח, לערבב היטב ולתת לנוח במקום קריר מכוסה בניילון במשך 24 שעות.

לאחר 24 שעות מוסיפים את שארית הקמח והמלח. מערבבים היטב לקבלת בצק ולשים כ- 10 דקות או עד שהבצק הופך להיות אלסטי. מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון. משאירים במקום קריר כ-12 שעות .

מרדדים את הבצק, מחלקים ל-2 כדורים ויוצרים 2 ככרות לחם מאורכות. מניחים לתפוח מכוסה בבד כשעתיים-שלוש נוספות.

מחממים את התנור לטמפ' גבוהה 220 מעלות. אופים כ-20 דק' עם הרבה אדים ואחר-כך מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות, מוציאים את האדים וממשיכים באפיה עוד כ-15 דקות. עדיף לאפות על אבן אפיה כמובן.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.