סלט שעועית לימה ותפוזים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט שעועית לימה ותפוזים

2 כוסות שעועית לימה מיובשת, מושרית במים 12 שעות

4-5 תפוזים

2 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים

5 כפות שמן זית עדין

3 שיני שום כתוש

מיץ מ 1-2 לימונים בשלים

1 בצל סגול פרוס דק

פלפל לבן גרוס טרי

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מבשלים את השעועית במים בלי מלח, עד שהיא מתרככת. מניחים להתקרר במשך כחצי שעה. בינתיים קולפים את התפוזים בסכין ומוציאים מהם את הפלחים ללא הקרומים המקשרים ביניהם (מה שנקרא בשפת הטבחים פילה תפוזים). מערבבים את השעועית עם שיני השום הכתושות ועם פרוסות הבצל הסגול, ומתבלים במיץ לימון, בשמן זית ובפלפל לבן. מוסיפים את פילה התפוזים ואת עלי הפטרוזיליה, ובוזקים מעל מלח ים גס.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017