חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

צ'אפאטי

2 כוסות קמח מלא

1 כף מלח

½ כף אבקת-אפייה

מים חמים, כמה שלוקח (כלומר - כמה שהקמח סופח עד לקבלת בצק לא רך מדי)

50 גר' חמאה, עדיף גהי (גהי זו חמאה מזוככת. אפשר לקנות באחת החנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח, כמו "מזרח ומערב" או "ג'ינג'ר", ואפשר להכין לבד בבית. מדובר בעצם ב"סמנה" התימנית והערבית)

מתכון מאת:

מנפים את הקמח עם אבקת-האפייה. מוסיפים מחצית מכמות הגהי (או החמאה) ומערבבים היטב. לשים תוך כדי הוספת מים איטית. הבצק לא צריך להיות יותר מדי נוזלי, זה בצק שמרודד דק. היזהרו לא להוסיף יותר מדי מים.

נותנים לבצק לנוח שעה וחצי-שעתיים, כשהוא מכוסה בבד לח. מחלקים את הבצק ל-8-6 כדורים קטנים. מועכים כל כדור בעזרת כף-היד לעיגול בקוטר 12 ס"מ לערך.

מחממים על האש מחבת-ברזל חמה. מרטיבים בעזרת כף-היד צד אחד של הצ'אפאטי המרודדים שהכנתם. אופים את הצ'אפאטי עם הצד הרטוב כלפי המחבת בזה אחר זה. הופכים וחורכים את הצ'אפאטי על להבת אש פתוחה. לאכול מיד, אחרי שמרחתם מעט חמאה על הצ'אפאטי. פשוט וטעים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.