חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פריקסה מקמח מלא ואבוקדו

לפריקאסה:

½ ק"ג קמח מלא אורגני

350 גר' מים קרים

25 גר' שמרים טריים

½  כף שטוחה של זרעוני ינסון

1.5-2 כפות סוכר דמררה

1 כף מלח

שמן זית טהור בחומציות נמוכה לטיגון

למילוי:

3-4 אבוקדו בשלים

1-2 לימונים בשלים

2-3 כפות לימונים כבושים

4 כפות בצל ירוק קצוץ דק

3 כפות כוסברה קצוצה דק

1-2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק

מלח ים גס

מתכון מאת:

לשים את כל חומרי הבצק ביד בקערת נירוסטה. מניחים לתפוח מכוסה בניילון כשעתיים, כשבמהלכן "מפילים" את הבצק פעמיים שלוש ולשים אותו בכל פעם מס' שניות. הבצק צריך להיות רך ונוזלי.

מחממים סיר או ווק עם שמן זית טהור בחומציות נמוכה, לוקחים בידיים רטובות חתיכה בגודל לחמנייה קטנה מן הבצק ומטגנים את הפריקאסה עד להזהבת 2 הצדדים - כשהצד התחתון זהוב, הופכים עד להזהבת הצד השני ומניחים על נייר סופג.

מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים במיץ לימון ובמלח. פותחים כל פריקאסה וממלאים באבוקדו, מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים.

נ.ב
ניתן להחליף את הבצל הירוק בעירית טרייה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017