חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם זרעוני ונסון

½ ק"ג קמח מלא אורגני טחון בטחינת אובניים

½ ק"ג קמח אורגני מנופה

2.5-3 כוסות מים חמימים

25 גרם שמרים טריים

2 כפות שמן זית

1 כף זרעוני ונסון קלויים

1 כף זרעוני כוסברה קלויים ומעוכים במכתש ועלי

2 כפות סוכר דמררה

1 כף מלח ים דק

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

בקערת נרוסטה רחבה לשים את כל החומרים חוץ מהמלח והזרעונים. הבצק צריך להיות רך ורטוב- כמו של ספינג'. אחרי מספר דקות לישה מוסיפים את המלח והזרעונים וממשיכים בלישה עוד כ- 5 דקות. מניחים לתפוח בטמפ' החדר מכוסה בניילון כ- ½ שעה. כעבור חצי שעה לשים שוב כדקה ומניחים לתפוח שוב לחצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד 3 פעמים. הלישות הקצרות שעושים בין התפיחות יעשו את הלחם אוורירי ומלא כוח. מניחים את קערת הבצק במקרר לשעתיים- שלוש ומחלקים ל- 4 כדורים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח בנדיבות בסולת. מכסים בניילון ונותנים לתפוח כשעה שעתיים ובנתיים מחממים את התנור לטמפ' מקסימלית. מניחים תבנית אפייה מברזל בתנור תוך כדי שהוא מתחמם. בוזקים עוד סולת על כדורי הבצק ופותחים לכיכר אובלית שטוחה. מניחים על תבנית האפייה החמה ומכניסים מייד לתנור הלוהט. אופים כ 10-12 לערך.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.