חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם יין ואגוזים

350 גר' שאור מקמח מלא

100 גר' מים קרים

300 גר' קמח מלא אורגני

250- 300 גר' קמח חיטה בהיר

1 כף גלוטן

15 גר' מלח

1 כוס אגוזי מלך

½ כוס צימוקים אוזבקיים

1 כוס יין אדום (מסוג ברברה)

עלי גפן צעירים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהצימוקים האגוזים והמלח 8 דק'. מוסיפים את המלח והתוספות וממשיכים בלישה עוד מס' דק'. נותנים לתפוח במקרר כ-4 שעות.

יוצרים כיכר לחם עגולה, מרפדים סלסילה בעלי גפן ומניחים את כדור הבצק על העלים. מכסים בניילון ומתפיחים במקום קריר עוד 6 שעות לערך. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות עם אדים כ-20 דק' מנמיכים את הטמפ' ל-190 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-40 דק' או עד שהלחם מוכן וקליפתו קשה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017