חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיפון עם גרגרי דלעת ירוקים

בלילה שלפני:

80 גרם קמח שיפון

120 גרם קמח לבן

200 גרם מים

5 גרם שמרים טריים

בבוקר שאחרי:

הבצק מהלילה שלפני

240 גרם קמח לבן

110 גרם קמח שיפון

200 גרם מים

15 גרם שמרים טריים

4 כפיות ציורן קצוץ גס

15 גרם מלח

100 גרם גרעיני דלעת ירוקים

200 גרם גרעיני דלעת (לציפוי)

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

בלילה שלפני:

מפוררים את השמרים לתוך קמח השיפון והקמח הלבן, מערבבים ומוסיפים את המים. בוחשים היטב בכף עץ במשך דקה או שתייםעד שהתערובת אחידה ומשהים לילה.

בבוקר שאחרי:

במחבת ישבה קולים 100 גרם גרעיני דלעת בחום בינוני, עד שהם מתחילים להתפצפץ קלות. מנערים בעדינות וממשיכים לקלות מכל צד דקה או שתיים. מוודאים שכל הגרעינים קלויים היטב. יוצקים את המים לקערה גדולה ומוסיפים את הבצק מהלילה שלפני ואת הקמח הלבן, קמח השיפון, השמרים, גרעיני הדלעת הקלויים והמיורן. בוחשים היטב בכ עץ עד שהתערובת אחידה. מוסיפים מלח ובוחשים. מעבירים למשטח מקומח ולשים היטב 10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש. מניחים בקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים.


כאשר הבצק נראה מבריק ותפוח מאוד מניחים אותו על משטח מקומח, מהדקים ולשים בתנועות נמרצות זמן קצר כדי להוציא את האוויר. טופחים ומועכים לעיגול שטוח, מקפלים את העיגול לשניים בכיוון אחד ומהדקים את השוליים. אין לפזר קמח על המשטח בשלב זה כדי שיהיה אפשר להדק את השוליים. מקפלים שוב לשניים בכיוון ההפוך, מגלגלים בעדינות בכפות הידיים, לוחצים על קצוות הבצק וצרים כיכר מאורכת. אם הבצק אינו נוקשה מקפלים שוב לשניים ומהדקים. מתיזים או מברישים מעט מים על פני הבצק ומגלגלים בעדינות בתוך גרעיני הדלעת עד שהבצק מצופה היטב מכל הצדדים. מניחים את הכיכר בתוך בד לא מקומח, תומכים בבד בשני צדדים, מכסים בבד ומתפיחים שעה או שעה וחצי, עד שהכיכר תפוחה ונראה שהיא עומדת להתפוצץ. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).


מקמחים קלות מרדה או מגש אפייה, מניחים את הכיכר וחורצים בסכין חדה שניים-שלושה חתכים לרוחב הכיכר, באלכסון, בזווית של 45 מעלות. אם יוצא אוויר מתוך הכיכר, כמו מתוך בלון, סימן שהבצק עבר את ה"גרה" שלו, כלומר, הותפח יתר על המידה. כיכר הלחם תהיה טעימה, אבל קטנה (לעומת פוטנציאל התפיחה שלה). צריך לתפוס את הבצק התופח בנקודת השיא שלו- ואת הנקודה הזאת תוכלו לזהות לאחר שתצברו ניסיון. מכניסים את הכיכר לתנור החם, מתיזים מים בתוך התנור 3 פעמים ב-10 הדקות הראשונות של האפייה, או מניחים תבנית מלאה מים רותחים על קרקעית התנור, לאדים. אופים 45 דקות. מוציאים את הכיכר מן התנור וטופחים בכף היד על בסיסה; אם עדיין איננה מוכנה מחזירים אותה לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהיא אפויה מוציאים ומניחים על רשת צינון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017