חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת חגיגית בארטישוקים ושום ירוק

1 תרנגולת דשנה במיוחד

3-4 ראשי שום ירוק טרי

6 ארטישוקים (מהזן העגול עדיף!)

2 לימונים

מספר ענפי טימין טרי

שליש כוס שמן זית עדין

1 כפית גרגרי פלפל לבן כתוש גס

קורט מוסקט מגורד טרי

קורט הל כתוש

חצי כפית גרגרי כמון קלויים וכתושים דק

חצי ליטר מרק עוף צח (מהמרק שאתם במילא עושים)

1 כוס יין לבן יבש

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

קולפים את הארטישוקים ומנקים את הלבבות היטב. חותכים לרבעים. משרים במים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו. מגרדים קליפת לימון אחד ומערבבים עם הפלפל הלבן, ההל, המוסקט והכמון. מוסיפים לתערובת התבלינים שמן זית ומורחים בנדיבות את עור התרנגולת ובטנה ועושים לה מסאז' נעים. מפרידים את עלי הטימין מהגבעולים ומוסיפים לתרנגולת. משרים את התרנגולת כ-3 שעות עם התבלינים ומיץ מלימון אחד.

קולפים את ראשי השום הירוק וחותכים לרבעים. מחממים תנור לטמפ' של 230 מעלות צלזיוס. מניחים את התרנגולת בתבנית חרס גדולה וצולים כרבע שעה בתנור החם. מוציאים את התבנית מהתנור, מנמיכים את הטמפ' ל-180 מעלות צלזיוס מוסיפים לתבנית את היין הלבן וציר העוף. מפזרים מסביב לתרנגולת את רבעי הארטישוקים והשום הירוק. בוזקים מעט מלח ים גס מעל הירקות ומניחים ביניהם מספר ענפי טימין. ממשיכים באפיה עוד כשעה, שעה ורבע, תוך כדי הברשת התרנגולת בנוזלים שבתחתית התבנית מספר פעמים. מגישים ומרגישים אביב.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017