חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תביט גלילי

1 תרנגולת שמנה

4 כוסות אורז בסמטי

1-1.5 רוטב עגבניות ביתי (ולא משומר!)

500 גרם בשר טלה טחון

חצי כוס צימוקי קורינת

4 בצלים קצוצים גס

¾ עד 1 כוס שמן זית עדית

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים 12 שעות ולתערובת התבלינים

1 כפית גרגרי הל

1-1.5 כפות גרגרי פלפל שחור שלמים

1 כפית זרעוני כמון קלויים

1 גרם זעפרן

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / עופות

שוטפים את האורז במים קרים ומשרים אותו כחצי שעה. משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים כ-10 דקות. כותשים במכתש ועלי את גרגרי הפלפל השחור עם זרעוני הכמון הקלויים וגרגרי ההל. מורחים כחצי מתערובת התבלינים על התרנגולות ומערבבים את האורז עם מה שנשאר מתערובת התבלינים. מוסיפים חצי מכמות שמן הזית, את צימוקי הקורינת ואת רוטב העגבניות.

לוקחים שני חופנים גדולים מהאורז המתובל ומערבבים עם בשר הטלה הקצוץ ורבע מכמות הבצל שקצצתם. מתבלים במלח וממלאים את בטן התרנגולת. מסדרים בתחתית סיר הברזל העבה את הבצלים הקצוצים, מרטיבים בשמן זית, מניחים מעל את התרנגולת שמילאתם ומפזרים מסביבה את האורז המתובל. שופתים את שארית שמן הזית, מפזרים מלח ים בנדיבות ומעלים על האש. אחרי 5-10 דקות מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מכסים היטב בנייר כסף ובמכסה הסיר ואופים לילה שלם בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס. למות כמה שזה טעים!

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017