חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

שוקרוט מזרח תיכוני

מתכון ל-8 סועדים.

3 רגלי חזיר חתוכים לחתיכות עבות

600 גרם ספייר ריבס חתוכים לחתיכות בינוניות

חצי ק"ג בייקון בעישון עדין, חתוך לחתיכות בינוניות

6-7 נקניקיות חזיר מעושנות עדין

3 ראשי סלרי דשנים

6 תפו"א בינוניים

2 בצלים קלופים וחתוכים גס

10-12 גרגרי ג'וניפר (ערער)

1 כף גרגרי פלפל שחור כתושים טרי

6-8 עלי דפנה, חצי בקבוק שרדונה

4 כפות שמן זית עדין

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

קולפים את ראשי הסלרי ותפו"א, חותכים את הסלרי לקוביות גדולות. בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית וסוגרים את רגלי החזיר מספר דקות על כל צד. מוציאים מהסיר ומאדים את הבצלים החתוכים בשמן שנותר. אחרי מספר דקות, כשהבצל נהיה שקוף ורך מכניסים לתוך הסיר בחזרה את הרגליים שסרגתם קודם לכן. מתבלנים בחלק מגרגרי הג'וניפר מעט מהפלפל השחור, עלי הדפנה ובוזקים מעט מלח גס.

מניחים שכבה של תפו"א וקוביות סלרי ומעליהם את הספייר ריבס והבייקון, מסדרים עוד שכבה של סלרי ומעליו את הבייקון שנותר והנקניקיות. מתבלנים שוב בגרגרי הג'וניפר והפלפל השחור מוסיפים את עלי הדפנה שנותרו ובוזקים מלח גס. מוסיפים את השרדונה ומביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מים חמים ומכניסים לתנור מחומם מראש לטמפ' 160 מעלות צלסיוס ל-4-5 שעות. (הסיר חייב להיות סגור היטב) מגישים עם חיוך ממזרי ושותים שרדונה רציני, לא סופרים כולסטרול ושומנים. למחרת עולים על ההליכון ורצים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017