חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ריזוטו חיטה עם אפונת גינה ובצל ירוק

½ ק"ג חיטה

1-1.5 ציר עוף חם (80 מעלות)

2 כוסות אפונת גינה מפורקת

כוס בצל ירוק קצוץ דק

פלפל לבן גרוס

מלח ים גס

1-1.5 כוסות יין לבן יבש

כוס בצל ירוק קצוץ דק

½ כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

200 גר' גבינת ריקוטה עיזים טרייה

מס' כפות שמן זית

100 גר' חמאת עיזים

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

משרים את החיטה למס' שעות במים ומסננים. ממיסים 50 גר' חמאה בסיר בינוני רחב עם תחתית עבה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק שקצצתם ומוסיפים את החיטה המסוננת. מערבבים כדי שכל גרגרי החיטה יצופו בשמן. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהיין ייספג בחיטה. מוסיפים את ציר העוף החם טיפין טיפין לפי קצב ספיגת החיטה תוך כדי ערבוב. כשהחיטה כמעט רכה לגמרי מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ דק ואת אפונת הגינה. מבשלים מס' דקות נוספות. מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח, הפלפל הלבן. מערבבים, מורידים מהאש מיד ומוסיפים את גבינת הריקוטה ומפוררים באצבעות הידיים ואת 50 הגר' של חמאת העיזים שנותרו. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.