חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קציצות ארטישוק ירושלמי וטלה

לקציצות:

½ ק"ג בשר טלה טחון 

 

300 גרם בשר בקר טחון

 

2 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף וקלוף

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום קצוץ דק

15 גרם בהרט

1 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב:

5 ארטישוק ירושלמי שטוף קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

½ ק"ג מנגולד שטוף וקצוץ

1 בצל קלוף וקצוץ

1 צרור פטרוזיליה

3 שיני שום פרוס

5 כוסות מים/ ציר טלה

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור טרי

½ כוס שמן זית חדש

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

הכנת הקציצות:

טוחנים את הארטישוק הירושלמי במג'מיקס ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים מערבבים ויוצרים קציצות. בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צולים את הקציצות כ-10 דקות.

הכנת הרוטב:

מחממים בסיר שמן זית חדש ומוסיפים את הבצל והשום, מאדים כ-5 דקות ומוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי ועלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות. מוסיפים את המים/ ציר הטלה ומביאים לרתיחה, מורידים את האש לבינונית ומבשלים כ-20 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לתבשיל ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה. בסוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח גס, פלפל שחור טרי לפי הטעם ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017