חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קוסקוס שום לבנה עיזים וסלט עגבניות חריף

מתכון ל-6 סועדים.

1 ק"ג סולת

7 ראשי שום מקולפים לשיניים

½ כוס חמאה מומסת

1 כף גדושה מלח דק

1 כוס חלב

לסלט עגבניות:

5 עגבניות תמר חתוכות לקוביות גסות

1 חבילת כוסברה שטופה ומופרדת לעלים

2 פלפלים ירוקים חריפים קלויים וקצוצים גס

מיץ משני לימונים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

ללבנה:

250 גרם גבינת עיזים רכה

1 צרור עירית קצוצה

1 כפית פלפל גרוס

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / תוספות

הכנת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הלבנה: מערבבים את כל המרכיבים יחדיו.

הכנת הקוסקוס: בקערה גדולה מערבבים 1 ק"ג סולת עם 1.5 כוסות מים. מערבבים עם הידיים ומעבירים דרך נפה מיוחדת לקוסקוס, מעבירים לסיר קוסקוס ומאדים במשך 40 דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים חמאה מומסת, חלב ומלח. מכסים במגבת ל-30 דקות ומעבירים שוב דרך נפה מיוחדת לקוסקוס. מסדרים מחצית מכמות הקוסקוס בחלק העליון של הסיר, שכבת שיני שום ומעל את המחצית השנייה. מאדים 30 דקות נוספות.

הגשה:

מערבבים את הקוסקוס עם שיני השום, מניחים בצלחת הגשה ומעל מניחים את סלט העגבניות והלבנה המתובלת.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017