חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קוסקוס מסולת מלאה

½ ק"ג סולת מלאה

¾ 1 כוסות מים

¼ כוס שמן זית עדין

½ כף שטוחה מלח

½ כפית מלח פלפל לבן גרוס דק

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

עורמים בקערה שטוחה 2 כוסות סולת מלאה של סוגת ומוסיפים את שמן הזית, המלח והפלפל הלבן. בוחשים בתנועה סיבובית בכף יד שטוחה. מוסיפים ½ מכמות המים וממשיכים בבחישה תוך כדי שדואגים שלא יווצרו גושים. אם העיסה רטובה מידי מוסיפים סולת – ולהפך. בוחשים עד שכל הנוזל נספג בסולת ונוצרים כדורים קטנים. כך מעבדים את כל הסולת טוב-טוב. מעבירים לקוסקוסייר (סיר מחורר) מעל סיר המרק החם. משהים את סיר הקוסקוס כ- 40 דקות. אח"כ מעבירים את הסולת המאודה לקערה שטוחה ומניחים להתקרר מס' דקות. מפוררים שוב ומעבירים דרך מסננת לקוסקוס. מוסיפים מעט מים מלמעלה ובוחשים שוב. מחזירים לקוסקוסייה ומבשלים עוד כשעה נוספת מעל המרק הרותח.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017