חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קובה אורז קלילה

לבצק הקובה:

2 כוסות קמח אורז 

200 גר' חזה עוף טחון דק

± 200 גר' מים פושרים

1 כפית מלח דק

1 כפית שטוחה פלפל ל בן גרוס דק

2 כפיות שמן זית

למילוי:

½ ק"ג בשר עגל טחון

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

½ כוס צנוברים

1 כף שטוחה בהרט עיראקי

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:

1 אגודה גדולה של עלי סלק אדומים קצוצים גס

¾ ליטר מרק עוף ביתי מסונן

⅓ כוס שמן זית עדין

3 שיני שום פרוסות דק

1 בצל חתוך גס

מלח ים לפי הטעם

1 פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / עופות

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כדקה-שתיים עד לקבלת בצק אחיד.

מחממים מחבת רחבה ומוסיפים לה את שמן הזית. מטגנים את הבצל הקצוץ דק עד שנעשה שקוף ומיד אח"כ מוסיפים את הבשר והבהרט. מערבבים בכף עץ תוך כדי טיגון כדי שלא יווצרו גושים בבשר. מתבלים במלח ובפלפל. מוציאים מהמחבת ומניחים במסננת. מוסיפים את הצנוברים. מניחים להתקרר לטמפ' החדר.

בסיר שטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל החתוך גס מס' דקות. מוסיפים את שיני השום ומיד אח"כ את עלי הסלק הקצוצים גס. מערבבים בכף עץ תוך כדי חימום על הלהבה הגדולה. מציפים במרק עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומתבלים במלח ופלפל ירוק חריף קצוץ דק. מכינים את הקובה ע"י יצירת כדור קטנטן בידיים רטובות והשטחתו על כף היד הלחה. מניחים במרכז הבצק הפתוח כפית ממילוי הבשר וסוגרים את הבצק לכדור אטום. מכניסים את הקובה אחת-אחת לתוך הרוטב החם ומבשלים כ- 20 דקות עד שהקובות מוכנות. נהדר!!

תגובות גולשים

4.

"2 וחצי כוסות אורז לפני טחינה יספיקו למתכון."

— ארז קומרובסקי, מתת | 01.05.16 09:36
3.

"נראה נהדר תודה. בכדי לקבל 2 כוסות קמח אורז, כמה כוסות אורז לפני הטחינה אצטרך? אני מעוניינת לנסות ו לטחון את האורז"

— דרור, USA | 27.04.16 21:37
2.

"חווה יקרה, המתכון לקובה אינו מצריך טחינה של אורז משום שברשימת המצרכים למתכון מופיע קמח אורז (כמובן שיש אפשרות להכין קמח אורז ביתי כפי שציינת בפנייתך אך הקמח המוכן מקצר את התהליך). המתכון עובד מצוין עם כל קמח אורז. בהצלחה ובתאבון ( :"

— ארז קומרובסקי, מתת | 25.04.16 13:13
1.

"צריך קודם להשרות את האורז במים ואחכ ליבש ואז לטחון את האורז ביחד עם השניצל ואז יש לך את המעטפת של הבצק , וזה הכי חשוב לקוב כי איך בדיוק תמלא ????"

— חוה, טירת הכרמל | 24.04.16 14:36
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017