חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קדירת לוקוס סלעים

לוקוס סלעים הוא הלוקוס האדום שבשרו מתאים לבישול ארוך ולפיכך הוא מושלם לקדירות.

1 לוקוס סלעים במשקל של כ- 2 ק"ג.

5 יחידות שומר, נקיים וחצויים

20 צנוניות

4 בצלצלים קלופים וחצויים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לרבעים ארוכים

3 גבעולי סלרי עלים, קצוצים גס

½ כוס שמן זית

קורט זעפרן איכותי

מיץ מ - 2 תפוזים בשלים

2 כפות דבש

5 שיני שום חצויות

1 צ'ילי ירוק חתוך גס

מלח ופלפל לבן גרוס

מתכון מאת:
מתוך: דגים

חותכים את הדג לפרוסות וחוצים את הראש. מטגנים בסיר נחושת עם שמן זית את הבצלצלים, שורש הפטרוזיליה, גבעולי הסלרי והשומר. מוסיפים שיני שום וצ'ילי ירוק, ממתינים כדקה וחצי ומציפים במיץ תפוזים ודבש. מוסיפים זעפרן ומבשלים כ ½ שעה כשהסיר פתוח, עד שהנוזל מצטמצם קצת. מסדרים את פרוסות הדג והראש החצוי בין הירקות, מוסיפים צנוניות ומתבלים במלח ופלפל לבן גרוס טרי. מבשלים עוד כ-½ שעה, מתקנים טעמים ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017