קבב ים סלק טרי ועדשים שחורות
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קבב ים סלק טרי ועדשים שחורות

לקבב:

½ ק"ג דג ים לבן (מוסר, בורי, אינטיאס) נקי מעור ועצמות

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

2 כפות ג'ינג'ר מוחמץ קצוץ

½ כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לסלט סלק:

100 גר' עדשים שחורות מבושלות עד לריכוך(כ-30 דקות)

2 סלק אדום קלוף

2 כפות בוטנים קלויים קצוצים

¼ כוס מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים

¼ כוס מי סוכר

½ כוס עלי נענע קצוצים גס

מתכון מאת:
מתוך: דגים

קוצצים את בשר הדג בסכין כבדה וחדה ומתבלים בצ'ילי, שום, כוסברה, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. יוצרים קציצות מוארכות. 

פורסים סלק לפרוסות דקות (רצוי במנדולינה), פורסים כל פרוסה למקלות דקיקים. מערבבים מיץ לימון, רוטב דגים ומי סוכר ומתבלים במלח ופלפל. בקערת ערבוב מניחים סלק, עדשים ונענע מצפים ברוטב ומשהים.

מחממים מחבת, יוצקים מחצית מכמות שמן הזית, צורבים את הקבב כ-דקה מכל צד. 

מעבירים את סלט הסלק לקערת הגשה, מפזרים את הקבב מעל. יוצקים את שארית שמן הזית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017