חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם גרעיני דלעת ופרג

½ 4 כוסות קמח לבן

¼ 1 כוסות קמח מלא

30 גר' שמרים

2 כוסות מים

¾ כוס גרעיני דלעת

1 כוס פרג (לא טחון)

1 כפית מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

שמים בקערה את הקמחים, גרעיני הדלעת והפרג. בנפרד מערבבים את המים עם השמרים, לשפוך לקערה, ללוש היטב את הבצק ולבסוף להוסיף את המלח. להמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד. אם הוא רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח. לכסות במגבת ולהתפיח כשעה.

לחלק את הבצק לשניים וליצור צורת לחם. בעזרת מטלית רטובה מעט להרטיב את הלחם מכל הכיוונים. לפזר פרג במגש שטוח ולגלגל את הלחם. להניח בתבנית מקומחת. אפשר לחרוץ חריצים מעל הלחם בעזרת סכין חדה. להתפיח כחצי שעה נוספת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות כ-30 דקות.

תגובות גולשים

1.

"הכנתי ויצא מעולה. הוספתי מעט בצל מיובש."

— רתם פלג, מרכז | 14.03.17 14:03
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017