חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עלי גפן צמחוניים

40-50 עלי גפן צעירים ורכים (אבל מספיק גדולים למילוי)

2-2.5 כוסות אורז עגול

1 בצל גדול קצוץ דק

2-3 כפות עלי נענע קצוצים דק

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

½ כוס צימוקים בהירים קטנים

½ כוס צנוברים

חצי עד שלושת רבעי כוס שמן זית

8 שיני שום קלופות

מיץ מלימון אחד בשל

½1 כוסות שרדונה איכותי

קורט קינמון

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

מלח ים לפי הטעם

מתכון מאת:

חולטים את עלי הגפן במים רותחים מומלחים דקה שתיים, שוטפים ומסננים במים טריים. מניחים את האורז בקערה, מרתיחים מים ושופתים על האורז, מכסים בצלחת ומחכים 10 דקות. מסננים את האורז החלוט. מערבבים את האורז החלוט עם עלי הנענע, הבצל הקצוץ, הצימוקים, הצנוברים והבצל הירוק הקצוץ. מתבלים במלח פלפל לבן ומעט קינמון.

מוסיפים חצי מכמות שמן הזית. מרפדים סיר שטוח ורחב בעלי גפן. ממלאים את עלי הגפן אחד אחד במילוי שהכנתם. מסדרים את עלי הגפן הממולאים מסביב לסיר מעל שכבת עלי הגפן שהנחתם בתחתית. חוצים את שיני השום ומפזרים בין הממולאים. שופתים את שמן הזית שנותר, מיץ הלימון והשרדונה. מניחים צלחת מעל הממולאים, כך שלא ייפתחו במהלך הבישול. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה מיד. ממשיכים בבישול עוד 20-30 דקות לערך, אם העלים רכים, אין צורך בבישול ארוך. בודקים שהנוזלים לא ייגמרו לפני שהאורז מתרכך, אם צריך מוסיפים מעט מים רותחים. בוזקים מעט מלח ים גס מלמעלה ומגישים עם יוגורט עיזים קר. תענוג!

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017