חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת קינואה ודבש אורגנית

600 גרם קמח לבן אורגני

400 גרם קמח מלא אורגני

170 גרם גרגרי קינואה אורגנית + 100 גרם לציפוי

160 גרם חמאה

400- 450 גרם מים מינראלים

50 גרם שמרים טריים

200 גרם דבש

2 ביצים

15 גרם מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את הקמחים והקינואה עם השמרים הלחים. ממוללים בין כפות הידיים עד שאין גושים. מערבבים את הדבש, הביצים, המחאה והמים בקערה. מוסיפים לתערובת הנוזלים את תערובת הקמחים. לשים 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומבריק. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מתפיחים בקערה משומנת ומכוסה כשעתיים במקום קריר.

מחלקים ל-9 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים כ ½ שעה. מגלגלים כל כדור לנקניק. שוזרים 3 צמות לחלה. מתפיחים עוד כשעה-שעה וחצי. מברישים בביצה מדוללת במים. בוזקים מלמעלה עוד קצת גרעיני קינואה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורת 180 מעלות עם הרבה לחות. אופים כ- 30 דקות או עד שהחלה מוכנה. אוכלים בעיניים עצומות ולא מאמינים. גם בריא. גם טעים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017