חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת תפוחי אדמה

10-12 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים

100- 150 גר' חמאה

שמנת מתוקה

מלח ים גס

פלפל לבן גרוס טרי

חופן עלי מרווה מופרדים מהגבעולים

עלי גפן/ עלי מרוות ירושלים לציפוי העוגה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / תוספות

קולפים את תפוחי האדמה וקולפים לפרוסות רוחב דקיקות. ממיסים את החמאה ומערבבים עם תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל לבן. מסדרים על תבנית עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ עלי גפן או עלי מרוות ירושלים (משמנים קודם את התבנית בשמן זית כמובן), כך שכל תחתית התבנית והדפנות יצופו בעלים. מסדרים בתוך מעטפת העלים פרוסות תפו"א וביניהם מדי פעם עלי מרווה. יש לזכור שלמרווה יש טעם חזק ושאין להשתמש בה בכמות מופרזת פן תשתלט על הטעם. כשכל התבנית מלאה שופכים מעל תפוחי האדמה את השמנת המתוקה ומכסים בעוד עלי גפן. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים בטמפ' של 180 מעלות כשעה וחצי או עד שתפוח האדמה מוכנים. משחררים מהתבנית והופכים על מגש הגשה. חותכים משולשים כמו בעוגה ומגישים עם דג או עוף צלויים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017