15-20 סלקים קטנטנים וצעירים
400 גר' בשר טלה טחון
4-5 כרשות צעירות
כפית בהרט לבנוני
¾ בקבוק יין אדום ייבש
חצי כוס רכז רימונים טבעי
3 כוכבי אניס
חצי כוס פלוס שתי כפות סוכר
1-2 פלפל אדום חריף
עלי בזיליקום קצוצים דק
חצי כוס שמן זית עדין
פלפל שחור גרוס דק בנדיבות
מלח ים גס לפי הטעם
קוצצים כרישה אחת דק דק ומערבבים עם בשר הטלה הטחון. מתבלים בבהרט הלבנוני, הפלפל השחור, עלי הבזיליקום והמלח הגס. מוסיפים מעט שמן זית למילוי ולשים את הבשר מספר דקות עד שיהפוך להיות רך ונעים. מניחים בצד.
מבשלים את הסלקים במים עם שתי כפות סוכר ומלח ים גס לפי הטעם כשעה עד שהם מתרככים. מורידים את הקליפה מהסלקים ומרוקנים בעזרת כף פריזיאן. ממלאים את הסלקים בתערובת הבשר שהכנתם. בינתיים מבשלים את היין האדום עם רכז הרימונים והסוכר, הפלפל החריף וכוכבי האניס עד שיצטמצם לחצי. פורסים את הכרישה שנותרה לפרוסות בינוניות, מסדרים את הסלקים בתחתית סיר שטוח. מפזרים בין הסלקים את פרוסות הכרישה ומציפים ברוטב היין שהכנתם. מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מלח ים גס בעדינות. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. מגישים עם עלי בזיליקום טריים.
תגובות גולשים