חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סינטה טלה בציפוי שומר וגרידת לימון לצד תבשיל פריקי

לסינטה:

2 נתחים של סינטה טלה במשקל ½ ק"ג כל אחד

חופן עלי שומר קצוצים דק

½ כוס שמן זית סורי

גרידת חצי לימון

פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם

לתבשיל הפריקי:

½ ק"ג פריקי

2 בצלים קצוצים דק

½1 ליטר ציר עוף עשיר וחם

½ כוס צנוברים קלויים

1 כף בהרט לבנוני

½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

½ כוס שמן זית

½1 כף דבש

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / תוספות

להכנת הסינטה, מעסים את נתחי הסינטה במעט שמן זית, מצפים בחופן עלי השומר ובגרידת הלימון ובוזקים מעל פלפל לבן גרוס. ניתן להניח לכשעה בטמפרטורת החדר או להכין בסמוך להגשה.

אופן הכנת תבשיל הפריקי: שוטפים היטב את הפריקי ומסננים. מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפריקי ויוצקים מעל את ציר העוף החם. מוסיפים דבש, פלפל, מלח ובהרט ומבשלים כחצי שעה עד שהפריקי נפתח לגמרי, אם התבשיל מתייבש, ניתן להוסיף נוזלים, אל תחששו מהוספת הנוזלים, אין מצב שהתבשיל ייהפך לעיסה.

לפני ההגשה, מחממים מחבת ברזל יצוקה של סטייקים עד להלהטה וצורבים את הנתחים עד לדרגת מדיום (ורוד בפנים אך לא rare). פורסים לפרוסות בינוניות לרוחב ובוזקים מעל מלח גס (שימו לב שעד לרגע זה לא הומלח הבשר).

מערבבים במהירות את הפריקי המבושל עם צנוברים ופטרוזיליה, מניחים על צלחת מעט פריקי ומעליו את הסינטה ומטפטפים מעט שמן זית מעל. ניתן להגיש בצלחת מרכזית גדולה את נתחי הסינטה הפרוסים על מצע תבשיל הפריקי ולהזליף מעל שמן זית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017