חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סופלקי טלה במחבת

סופלקי זו בעצם שווארמה שאוכלים עם יוגורט, ולא עם טחינה ועמבה. לכאורה לא סיפור גדול, אבל יום אחד, כשנפל לי לידיים אוכף-טלה רציני, עלה בי הרעיון להשתמש בנתח האציל הזה כדי לעשות סופלקי. ולא על מכשיר שווארמה, אפילו לא על גריל פחמים, אלא בבית, במחבת. כל מה שצריך לעשות הוא לבקש מהקצב להוריד את הסינטה עם השומן שמכסה אותה מהצלעות. את הצלעות הנקיות מבשר תשמרו כדי להכין מרק או ציר בשר, ומהסינטה נטגן את הסופלקי הזה.

1 אוכף-טלה מפורק

2 כפות עלי מיורן טריים

2 כפות עלי טימין טריים

1 כף שטוחה של באהראט (תערובת תבלינים מוכנה, שאפשר לקנות בחנות תבלינים)

2-3 כפות שמן-זית

1 כוס יוגורט סמיך

2 כוסות פטרוזיליה צעירה

6 פיתות עיראקיות דקות מאוד

מלח-ים גס

פלפל שחור גרוס גס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

לערבב את עלי המיורן, הטימין והבאהראט ולצפות את האוכף הנקי. לבזוק עליו מלח-ים גס ופלפל שחור גרוס. לחמם מחבת-ברזל עבה לטמפרטורה גבוהה ביותר. לצלות את האוכף שלוש-ארבע דקות מכל צד. להוריד מהמחבת, ולפרוס לפרוסות דקיקות.

למלא את הפיתה הדקיקה בפרוסות הטלה, עלי הפטרוזיליה והיוגורט. לטפטף מעט שמן-זית. לגלגל לרולדה לא עבה במיוחד, כדי שיהיה קל לאכול, ולנגוס מיד. אפשר כמובן להגיש עם בצלים צלויים או טריים קצוצים דק. מושחת כמה שזה טעים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017