חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

נזיד זנב שור וגרגרי חומוס

מעט חוטי זעפרן

1 כפית שטוחה מלח גס

¼ כפית פלפל שחור גרוס

4 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

¼ כוס יין אדום

3-2 גבעולי סלרי חצויים

1 כרישה חתוכה גס

3-4 בצלים קטנים קלופים

זנב שור חתוך לנתחים

3 כפות שמן זית

צרור עשבים:

2 ענפי פטרוזיה

2 ענפי כוסברה

2 ענפי שמיר

1 ענף טימין

1 ענף רוזמרין

4 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות עלי סלרי קצוצים

2 כפות עלי שמיר קצוצים

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / מרקים

מבשלים את נתחי זנב השור במים רותחים במשך כ-20 דקות. מסירים מן האש, שוטפים ומניחים במסננת כ-10 דקות. מטגנים במעט שמן זית, מוסיפים בצל, כרישה, גזר וסלרי ומערבבים היטב. מטגנים עד השחמה ומוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, מלח וזעפרן.

ממלאים את הסיר במים כדי שלשה רבעים מגובהו, מוסיפים את צרור עשבי התיבול ואחר כך את גרגרי החומוס שהושרו במים ומבשלים על אש גבוהה כשעה. אחר כך מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-4 שעות. לקראת סוף הבישול מוסיפים עלים טריים קצוצים:פטרוזיליה, סלרי ושמיר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017