חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כמהין עם תרנגולת

4 כרעי תרנגולת דשנה מפורקים מהעצמות

½ קילו תפוחי-אדמה קטנים חומים קלופים

½ קילו כמהין מהנגב, שטופות וקלופות

1 פרח מאשייה (MACE, אגוז המוסקט), כתוש

פלפל לבן גרוס טרי

1 כוס יין יבש לבן (שרדונה משובח, לא יין זול!!!)

½1 כוסות מים מינרליים

¼ כוס שמן-זית עדין

50 גרם חמאה

מתכון מאת:
מתוך: עופות

חותכים את הכמהין לרבעים. מקפיצים בשמן-זית בסיר נחושת רחב (או בכל סיר אחר שאתם אוהבים, שיש לו דפנות ותחתית עבות). מוסיפים את כרעי התרנגולת. "סוגרים" את הכרעיים מספר דקות בשמן, ומוסיפים את תפוחי-האדמה הקלופים. מתבלים במאשייה, בניצני ורדים ובפלפל לבן גרוס. שופכים פנימה יין לבן ומים. ממליחים במלח-ים גס ומבשלים כ-45 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. זורקים פנימה קוביות חמאה קרות. משקשקים את הסיר כדי שהחמאה תימס ותעבה את הרוטב. מביאים את הסיר לשולחן, ומבקשים מכל הסועדים להכניס פנימה את הראש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.