חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טשולנט צרפתי

מתכון ל-8 סועדים.

800 גרם שעועית גדולה (זאת שבצורת כליה)

800 גרם חזה חזיר

1 ק"ג בשר ברכי חזיר

1 ק"ג צוואר טלה

1 ברווז חתוך ל-8

חצי ק"ג עגבניות

250 גרם גזר

8-6 בצלים

16 שיני-שום

½ כוס שמן-זית

מספר ענפי-טימין

4-3 מסמרי-ציפורן

5-4 עלי-דפנה

8-6 כדורי פלפל אנגלי

מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 קליפה של חזה חזיר (צריך לבקש מהקצב!)

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

להשרות את השעועית ל-10 שעות. לשטוף היטב לסנן. להניח את קליפת חזה החזיר על תחתיתה של קדרת-מתכת כבדה מאוד או קדרת-חרס, איך שאתם מעדיפים. לשים מעל את השעועית ו-4 בצלים שדקרתם במסמרי-הציפורן. להוסיף את חזה החזיר חתוך לקוביות, מעט ענפי-טימין, 6 שיני-שום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לכסות במים, ולבשל במשך 3 שעות על להבה נמוכה. בינתיים, בסיר נוסף עם תחתית עבה ביותר, לטגן בשמן-הזית את חתיכות ברכי החזיר, קוביות צוואר הטלה וחתיכות הברווז. כל אחד בנפרד, כדי ש"ייסגר". להחזיר לסיר. להוסיף 4 בצלים קצוצים גס, מספר ענפי-טימין וקוביות העגבנייה, ולטגן עוד כמה דקות. לתבל במלח ובפלפל גס. להוסיף כמה עלי-דפנה, להוסיף מים עד מעל לגובה החומרים בסיר, ולבשל מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים.

ממש לפני שהשעועית מבושלת, להוציא את הבצלים השלמים וקליפת החזיר. לחתוך את קליפת-החזיר המבושלת לקוביות גדולות. להחזיר לקדרה, לערבב בעדינות ולבשל עוד שעתיים בכלי מכוסה, וכמובן על להבה נמוכה.

טוב, אני לא אתפלא אם אתם לא תטרחו להכין את התבשיל הזה, למרות שתדעו לכם שלאכול אותו עם הבוז'ולה נובו יוצר משהו דמוי הרמוניה של הפכים בבטן. אם רוצים להקל את החיים, וגם להפוך את התבשיל הזה להרבה יותר ישראלי, אתם מוזמנים להחליף את כל הבשרים שמופיעים במתכון לטלה (חזה טלה, צוואר טלה וירך טלה) בפרופורציה דומה ביניהם. יהיה יופי.

שיהיה לכם Cauf Lent (או טשולנט) ריחני ביותר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017