חלת אוזן המן
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת אוזן המן

חומרים ל-3 חלות.

לבצק:

קילו קמח

50 גר' חמאה

½ ליטר מים

100 גר' סוכר

25 גר' שמרים

15 גר' מלח

1 ביצה

למלית:

500 גר' פרג טחון טרי

2 כוסות חלב

¾ כוס סוכר

230 גר' חמאה

2 כוסות פרורי עוגה

3 תפוחים קלופים מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות

מתכון מאת:

לשים את החומרים של הבצק עד לקבלת בצק גמיש ורך ומחלקים ל-3 כדורים. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

בינתיים מכינים את המלית - בסיר מביאים לרתיחה את החלב, 200 גר' חמאה והסוכר, מוסיפים את פרורי העוגה והפרג ובוחשים עד שיספגו כל הנוזלים. חשוב - לא להפסיק לערבב עד שמכבים את האש, כי הפרג נדבק לתחתית. 

ממיסים את יתרת החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים. מבשלים 2-3 דקות עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט, יוצקים את תוכן המחבת למלית הפרג ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין.

משטחים כל עיגול בצק לפיתה עגולה גדולה, במרכז כל "פיתה" מניחים שליש מהמלית וסוגרים בצורת אוזן המן. ניתן למרוח ביצה טרופה מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהחלה משחימה.

אם לא בטוחים שהחלה כבר מוכנה, אפשר ללחוץ עליה מעט. אם היא קפיצית וחוזרת לאחר הלחיצה למצבה הקודם, סימן שהיא מוכנה. אם היא נשארת מעוכה, להחזיר לתנור.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.