חלת אוזן המן
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת אוזן המן

חומרים ל-3 חלות.

לבצק:

קילו קמח

50 גר' חמאה

½ ליטר מים

100 גר' סוכר

25 גר' שמרים

15 גר' מלח

1 ביצה

למלית:

500 גר' פרג טחון טרי

2 כוסות חלב

¾ כוס סוכר

230 גר' חמאה

2 כוסות פרורי עוגה

3 תפוחים קלופים מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות

מתכון מאת:

לשים את החומרים של הבצק עד לקבלת בצק גמיש ורך ומחלקים ל-3 כדורים. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

בינתיים מכינים את המלית - בסיר מביאים לרתיחה את החלב, 200 גר' חמאה והסוכר, מוסיפים את פרורי העוגה והפרג ובוחשים עד שיספגו כל הנוזלים. חשוב - לא להפסיק לערבב עד שמכבים את האש, כי הפרג נדבק לתחתית. 

ממיסים את יתרת החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים. מבשלים 2-3 דקות עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט, יוצקים את תוכן המחבת למלית הפרג ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין.

משטחים כל עיגול בצק לפיתה עגולה גדולה, במרכז כל "פיתה" מניחים שליש מהמלית וסוגרים בצורת אוזן המן. ניתן למרוח ביצה טרופה מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהחלה משחימה.

אם לא בטוחים שהחלה כבר מוכנה, אפשר ללחוץ עליה מעט. אם היא קפיצית וחוזרת לאחר הלחיצה למצבה הקודם, סימן שהיא מוכנה. אם היא נשארת מעוכה, להחזיר לתנור.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017