חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

הלזלעך ממולאים באורז

8 עורות של תרנגולות או 8 עורות של גרונות תרנגולת

חוט ומחט

3 כרישות צעירות קצוצות דק דק

2 כוסות אורז עגול

350 גרם בשר עוף טחון

½ פלוס ¼ כוס  שמן זית

4 שומרים מנוקים וחתוכים לרבעים

לתערובת התבלינים:

1 כף זרעוני כוסברה

1 כף גרגרי פלפל לבן שלם

1 כפית זירעוני שומר

1 כף גרידת לימון

½ כוס עלי שמיר קצוצים

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות / תוספות

חולטים את האורז העגול כ-10 דקות במים רותחים (לא על האש!). מערבבים את הכרישות הקצוצות דק עם בשר העוף הטחון, חצי כוס שמן זית והאורז החלוט. כותשים את תערובת התבלינים במכתש ועלי ומוסיפים שלושה רבעים ממנה לאורז. מתבלים במלח ים גס. ממלאים את עורות התרנגולות או את הגרונות במילוי שהכנתם, תופרים את העורות כך שייווצרו כיסים ממולאים סגורים היטב. יש להימנע מלדחוס את המילוי, כי האורז, כידוע לכם, מתנפח ועלול לקרוע את התפרים.

מצפים את ההלזלעך בתערובת התבלינים שנותרה ומטגנים בשמן זית, מוסיפים את רבעי השומר. אחרי כ-5 דקות מוסיפים שלושת רבעי כוס מים רותחים, מלח ים גס ודוחפים לתנור לשעתיים-שלוש בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס. אוכלים ונזכרים בסבתא שלנו שתפרה הלזלעך עד שנשמתה פרחה לארץ המתים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017