חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

הלזלעך ממולאים באורז

8 עורות של תרנגולות או 8 עורות של גרונות תרנגולת

חוט ומחט

3 כרישות צעירות קצוצות דק דק

2 כוסות אורז עגול

350 גרם בשר עוף טחון

½ פלוס ¼ כוס  שמן זית

4 שומרים מנוקים וחתוכים לרבעים

לתערובת התבלינים:

1 כף זרעוני כוסברה

1 כף גרגרי פלפל לבן שלם

1 כפית זירעוני שומר

1 כף גרידת לימון

½ כוס עלי שמיר קצוצים

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות / תוספות

חולטים את האורז העגול כ-10 דקות במים רותחים (לא על האש!). מערבבים את הכרישות הקצוצות דק עם בשר העוף הטחון, חצי כוס שמן זית והאורז החלוט. כותשים את תערובת התבלינים במכתש ועלי ומוסיפים שלושה רבעים ממנה לאורז. מתבלים במלח ים גס. ממלאים את עורות התרנגולות או את הגרונות במילוי שהכנתם, תופרים את העורות כך שייווצרו כיסים ממולאים סגורים היטב. יש להימנע מלדחוס את המילוי, כי האורז, כידוע לכם, מתנפח ועלול לקרוע את התפרים.

מצפים את ההלזלעך בתערובת התבלינים שנותרה ומטגנים בשמן זית, מוסיפים את רבעי השומר. אחרי כ-5 דקות מוסיפים שלושת רבעי כוס מים רותחים, מלח ים גס ודוחפים לתנור לשעתיים-שלוש בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס. אוכלים ונזכרים בסבתא שלנו שתפרה הלזלעך עד שנשמתה פרחה לארץ המתים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.