חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ממולאת בתות-עץ ובתאנים

1 תרנגולת שמנה ובריאה

1 כוס תות-עץ מיובש

1 כוס תאנים פרסיות אורגניות מיובשות

2 כוסות בורגול עבה מושרה במים ומסונן

½ כוס שמן זית

1 כוס יין לבן יבש

3-4 בצלים חתוכים לפרוסות + כוס בצל קצוץ, מאודה בשמן זית

3-4 לימונים פרסיים

1 גרם זעפרן פרסי

מלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את הזעפרן בשתי כפות מים חמימים. משרים את הפירות המיובשים במים. מערבבים את הפירות המיובשים עם הבצל הקצוץ המאודה והבורגול. מתבלים בזעפרן, בפלפל לבן ובמלח.

ממלאים את התרנגולת במלית הבורגול והפירות המיובשים. מורחים את עור התרנגולת בשמן זית, במלח ובפלפל לבן גרוס.

מניחים את פרוסות הבצלים בקרקעית סיר ברזל עמוק. מניחים את התרנגולת, ומפזרים את שארית הבורגול מסביב. יוצקים שמן זית ויין לבן יבש, מכסים היטב במכסה, אופים בתנור חם כחצי שעה, ואחר-כך עוד כשעתיים בטמפרטורה נמוכה, 150 מעלות.

יוצא - חבל על הזמן.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.