חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אורז עם שומן טלה

 1 קילו אורז בסמטי

250- 350 גרם שומן טלה (שהורדתם מהצלעות)

2 כפות + ½ כוס שמן-זית

1 כוס משמשים מיובשים קצוצים

1 כוס פיסטוקים קלויים

6-7 גרגירי הל

5 גרגירי פלפל אנגלי

20 עלי גפן

מלח גס

פלפל לבן גרוס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / תוספות

לשטוף את האורז במים זורמים ולייבש במסננת. להרתיח סיר עם הרבה מים מומלחים. לבשל את האורז 6-7 דקות. לסנן מתחת למים קרים. לערבב עם שמן-הזית. לקצוץ את שומן הטלה לקוביות קטנות. לטגן במחבת עבה, עד שיהיו כמו "גריבלעך". לערבב עם האורז. להוסיף לאורז את המשמשים הקצוצים, ולתבל במלח ובפלפל.

לרפד סיר עם תחתית עבה בעלי גפן טריים (לשמן את התחתית בשמן-זית), למלא מעל העלים את האורז המתובל. לבזוק מלמעלה את ההל והפלפל האנגלי. לשפוך מעל 1 כוס מים רותחים, ולסגור בשכבה נוספת של עלי גפן. לבשל על להבה קטנה כשהסיר מכוסה היטב כ-15-20 דקות. לכבות את האש. לפני ההגשה להפוך את הסיר על צלחת הגשה. לפזר את הפיסטוקים הקלויים ולאכול עם הצלעות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.