חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אורז עם שומן טלה

 1 קילו אורז בסמטי

250- 350 גרם שומן טלה (שהורדתם מהצלעות)

2 כפות + ½ כוס שמן-זית

1 כוס משמשים מיובשים קצוצים

1 כוס פיסטוקים קלויים

6-7 גרגירי הל

5 גרגירי פלפל אנגלי

20 עלי גפן

מלח גס

פלפל לבן גרוס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / תוספות

לשטוף את האורז במים זורמים ולייבש במסננת. להרתיח סיר עם הרבה מים מומלחים. לבשל את האורז 6-7 דקות. לסנן מתחת למים קרים. לערבב עם שמן-הזית. לקצוץ את שומן הטלה לקוביות קטנות. לטגן במחבת עבה, עד שיהיו כמו "גריבלעך". לערבב עם האורז. להוסיף לאורז את המשמשים הקצוצים, ולתבל במלח ובפלפל.

לרפד סיר עם תחתית עבה בעלי גפן טריים (לשמן את התחתית בשמן-זית), למלא מעל העלים את האורז המתובל. לבזוק מלמעלה את ההל והפלפל האנגלי. לשפוך מעל 1 כוס מים רותחים, ולסגור בשכבה נוספת של עלי גפן. לבשל על להבה קטנה כשהסיר מכוסה היטב כ-15-20 דקות. לכבות את האש. לפני ההגשה להפוך את הסיר על צלחת הגשה. לפזר את הפיסטוקים הקלויים ולאכול עם הצלעות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017