חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אורז חגיגי עם דלעת וצימוקים פרסיים

כמות ל-10 מנות.

3 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות

10 פרוסות דלעת חתוכות

1 כוס צימוקים פרסיים לבנים

1 כוס פיסטוקים קלויים

2 כפיות מלח גס

1 כפית פלפל שחור

5 כוסות מים רותחים 

½ כוס שמן זית

1 בצל לבן גדול קצוץ

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצל ומאדים כ 2-3 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים עוד 5 דקות. מוציאים את הבצל והדלעת לצלחת ומניחים בצד. באותו סיר, מסדרים את פרוסות הדלעת בתחתית ומטגנים 2 דקות בצד אחד והופכים לצד השני. מעל לדלעת מניחים חצי מכמות האורז, הצימוקים, הבצל והדלעת המאודים, מתבלים בפלפל ומלח. מעל מסדרים שוב את החצי השני – אורז, צימוקים, בצל ודלעת. יוצקים את הנוזלים (מים או ציר עוף) ומביאים לרתיחה בעדינות. מנמיכים לאש קטנה מאוד, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות. הופכים על קערה יפה ומעל מפזרים פיסטוקים קלויים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017