חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אורז חגיגי עם דלעת וצימוקים פרסיים

כמות ל-10 מנות.

3 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות

10 פרוסות דלעת חתוכות

1 כוס צימוקים פרסיים לבנים

1 כוס פיסטוקים קלויים

2 כפיות מלח גס

1 כפית פלפל שחור

5 כוסות מים רותחים 

½ כוס שמן זית

1 בצל לבן גדול קצוץ

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצל ומאדים כ 2-3 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים עוד 5 דקות. מוציאים את הבצל והדלעת לצלחת ומניחים בצד. באותו סיר, מסדרים את פרוסות הדלעת בתחתית ומטגנים 2 דקות בצד אחד והופכים לצד השני. מעל לדלעת מניחים חצי מכמות האורז, הצימוקים, הבצל והדלעת המאודים, מתבלים בפלפל ומלח. מעל מסדרים שוב את החצי השני – אורז, צימוקים, בצל ודלעת. יוצקים את הנוזלים (מים או ציר עוף) ומביאים לרתיחה בעדינות. מנמיכים לאש קטנה מאוד, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות. הופכים על קערה יפה ומעל מפזרים פיסטוקים קלויים.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.