חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קראנץ' תאנים

לבצק:

3 ביצים מס' 2

שמרים – חבילה של 50 גר' שמרית

½1 כוס סוכר (200 גר')

כפית מלח (10 גר')

1 קילו קמח

חמאה – 7 חבילות של 100 גר'

כוס מים ( 200 גר')

למילוי תאנים:

500 גר' תאנים יבשות

½1 כוס מים

¼ כוס סוכר

5 כפות ברנדי

1 מקל קינמון

מתכון מאת:

הבצק:

שמים בקערה מעט קמח עם סוכר ומלח. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את שאר הקמח. בשלב הבא מוסיפים את השמרים ובהדרגה 2 חבילות חמאה – לשים עד קבלת בצק חלק. (אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף מעט מים) נותנים לבצק לנוח כ-½ שעה במקרר. פותחים אותו מעט ומניחים באמצע את שאר החמאה (500 גר') סוגרים חזרה את הבצק על החמאה ופותחים אותו שוב, הפעם בצורה מלבנית בעובי 5 ס"מ.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים דמיוניים, מניחים את השליש הראשון על החלק האמצעי ועליו את החלק השלישי כך שמקבלים בצק בצורה של מלבן עם 3 שכבות. מניחים במקרר למנוחה של שעה וחוזרים על התהליך של פתיחת הבצק וקיפול, 3 פעמים ובכל פעם נותנים לבצק מנוחה של ½ שעה.

המילוי:

מבשלים את התאנים עם מים, סוכר ומקל קינמון על אש קטנה עד שהתאנים מבושלות. מוסיפים את הברנדי, מורידים מהאש ומצננים. תהליך הבישול מסתיים כאשר נשאר מעט נוזל עם התאנים (הנוזל ישמש אותנו בהמשך).

הרכבת הקראנץ':

פותחים את הבצק לעובי של 2 ס"מ בצורה מלבנית. מפזרים עליו את התאנים המבושלות ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חד. קולעים צמה משתי הרצועות (צמה באורך התבנית). מניחים בתבנית נייר אפיה או משמנים אותה היטב. מניחים את הבצק ומתפיחים כ-3-4 שעות בטמפרטורת החדר, חשוב לכסות את הבצק בבד. בתום ההתפחה מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות. בתום האפיה מוזגים על הקראנץ' את רוטב התאנים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017