חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קראנץ' תאנים

לבצק:

3 ביצים מס' 2

שמרים – חבילה של 50 גר' שמרית

½1 כוס סוכר (200 גר')

כפית מלח (10 גר')

1 קילו קמח

חמאה – 7 חבילות של 100 גר'

כוס מים ( 200 גר')

למילוי תאנים:

500 גר' תאנים יבשות

½1 כוס מים

¼ כוס סוכר

5 כפות ברנדי

1 מקל קינמון

מתכון מאת:

הבצק:

שמים בקערה מעט קמח עם סוכר ומלח. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את שאר הקמח. בשלב הבא מוסיפים את השמרים ובהדרגה 2 חבילות חמאה – לשים עד קבלת בצק חלק. (אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף מעט מים) נותנים לבצק לנוח כ-½ שעה במקרר. פותחים אותו מעט ומניחים באמצע את שאר החמאה (500 גר') סוגרים חזרה את הבצק על החמאה ופותחים אותו שוב, הפעם בצורה מלבנית בעובי 5 ס"מ.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים דמיוניים, מניחים את השליש הראשון על החלק האמצעי ועליו את החלק השלישי כך שמקבלים בצק בצורה של מלבן עם 3 שכבות. מניחים במקרר למנוחה של שעה וחוזרים על התהליך של פתיחת הבצק וקיפול, 3 פעמים ובכל פעם נותנים לבצק מנוחה של ½ שעה.

המילוי:

מבשלים את התאנים עם מים, סוכר ומקל קינמון על אש קטנה עד שהתאנים מבושלות. מוסיפים את הברנדי, מורידים מהאש ומצננים. תהליך הבישול מסתיים כאשר נשאר מעט נוזל עם התאנים (הנוזל ישמש אותנו בהמשך).

הרכבת הקראנץ':

פותחים את הבצק לעובי של 2 ס"מ בצורה מלבנית. מפזרים עליו את התאנים המבושלות ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חד. קולעים צמה משתי הרצועות (צמה באורך התבנית). מניחים בתבנית נייר אפיה או משמנים אותה היטב. מניחים את הבצק ומתפיחים כ-3-4 שעות בטמפרטורת החדר, חשוב לכסות את הבצק בבד. בתום ההתפחה מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות. בתום האפיה מוזגים על הקראנץ' את רוטב התאנים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.