חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת קראנץ' פובידל

מתכון ל- 2 עוגות.

לבצק:

1 ק"ג קמח

¾ כוס מים

50 גר' שמרים טריים

4 ביצים

1 כוס סוכר

½ כפית מלח

3 חבילות של 200 גר' חמאה

למילוי פובידל:

500 גר' שזיפים יבשים

3 כוסות מים

3 כפות יין אדום

½ כוס סוכר

מתכון מאת:

הבצק:

מכניסים למעבד מזון את כל הרכיבים פרט למלח והחמאה, מעבדים לתערובת פירורית, לאחר 2 דקות מוסיפים 400 גר' חמאה ולאחר עיבוד קצר את המלח. מעבדים כ-10 דק' עד לקבלת בצק אחיד. את ה200 גר' הנותרים משאירים מחוץ למקרר שיגיעו לטמפ' החדר.

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומכניסים למקרר לשעתיים. לאחר שעתיים, מוציאים ומרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח, מורחים מעל שכבה דקה של חמאה ( 10 גר' על כל חתיכת בצק) ומקפלים למעטפה. מכניסים שוב למקרר לשעתיים נוספות וחוזרים על תהליך הרידוד והקיפול עוד פעמיים. עושים את אותו התהליך גם לחצי השני של הבצק.

המילוי:

מבשלים את מרכיבי המילוי עד לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים עוד ½ שעה על אש נמוכה ומכניסים למקרר. לפני המריחה על הבצק מערבבים 300 גר' אגוזי מלך קלויים לתוך המילוי הקר.

הרכבת הקראנץ':

פותחים כל חלק של הבצק לעובי של 2 ס"מ בצורה מלבנית מפזרים עליו את המילוי ומגלגלים לרולדה חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חד קולעים צמה משתי הרצועות (צמה באורך התבנית), מניחים בתבנית נייר אפיה או משמנים אותה היטב, מניחים את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת החדר , חשוב לכסות את הבצק בבד. בתום ההתפחה מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות. בתום האפייה מורחים את הקראנץ' בסירופ סוכר ומצננים.

תגובות גולשים

3.

"לארז! ב-22/07/13 כתבתי לך על מתכון של קראנץ שוקולד שאותו הייתי קונה בכל יום שישי בסנטר בכפולות בבקש ממך אם תוכל להעביר לי את המתכון למייל או לפחות לקבל תשובה חיובית או שלילית תודה מראש גילה"

— כהן גילה, רמת גן | 11.08.13 11:53
2.

"ארז היקר זה שנים שאני מחפשת את מתכון קראנץ שוקולד שלך ניסיתי בכל דרך הקראנץ פשוט טעים ונשאר תמיד טעם של עוד אנא ממך אם באפשרותך לתת לי את המתכון המון תודה גילה"

— גילה כהן, רמת גן | 22.07.13 17:43
1.

"הי, האם 2. קראנצ׳ים מקילו קמח ולא ארבע למשל....לא ברור לי... אשמח לתגובה, תודה."

— אורנה, גבעתיים | 05.02.12 19:01
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017