חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלה מתוקה מקמח מלא

3 כוסות קמח מלא אורגני

1 כוס קמח דורום (אם לא משיגים קמח דורום, ניתן להחליף בכוס סולת טחונה או בכוס קמח לבן)

40 גרם שמרים טריים

3 כפות דבש בר

125 גרם חמאה

1 חלמון ביצה

¼1 - ½1 כוסות מים מינרלים קרים

1 כף מלח מחוקה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך קצת. שמים את הקמח בקערה גדולה ורחבה ומפוררים וממוללים לתוכה את השמרים הטריים. מוסיפים את החלמון, הדבש והמים הקרים ומאחדים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש כ- 5-6 דקות. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.

מוסיפים את החמאה והמלח וחוזרים ולשים משך 5-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מגלגלים ומכנסים את הבצק לכדור. מורחים קערה גדולה בחמאה ומניחים בתוכה את הבצק. מורחים אותו בחמאה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום קריר במטבח. 

משטחים מעט את הבצק ומחלקים אותו ל- 6-8 חלקים שווים. מגלגלים כל אחד מהחלקים לכדור, מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות.

לוקחים כדור בצק ומשטחים ומותחים אותו לצורת מלבן על משטח עבודה מקומח. מקפלים לאורך לשלוש, מגלגלים ומותחים לנחש. קולעים מכל 2-3 גלילים את החלות, מתפיחים לאט במקום קריר במטבח. מחממים את התנור לחום של 190-200 מעלות. מפזרים על תחתית התנור קוביות קרח, או משפריצים לתנור מים בעזרת שפריצר.

משך האפיה הוא כ- 30-40 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.