חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת שמרים וריקוטה

למילוי:

400 גר' גבינת ריקוטה

½ כוס סוכר

½ כוס צימוקים (עדיף לבנים)

1 שקית אבקת וניל או 2 כפות תמצית וניל

גרידת קליפת תפוז ומיץ מתפוז 1

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כוס מים קרירים

25 גר' שמרים

1 כף סוכר

½ כפית מלח

2 ביצים

100 גר' חמאה

להגשה:

אבקת סוכר

מתכון מאת:

לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק מלבד המלח,  לערבב במשך דקה אחת. אחרי דקה להוסיף את המלח וללוש עוד 8 דקות במהירות נמוכה ו 2 דקות במהירות גבוהה יותר. לתת לבצק מנוחה ½ שעה בתוך המיקסר, ללוש שוב 2 דקות ולתת מנוחה עוד חצי שעה.

לערבב את כל מרכיבי המילוי. לרדד את הבצק לעובי 1 סמ' בצורה מלבנית שאורכה כ 40 ס"מ ורוחבה כ 20 ס"מ. להניח לאורך הבצק במרכז את מילוי הריקוטה. לחתוך חתכים אלכסוניים בבצק משני צידי המילוי, באורך של כ 5 ס"מ ובהפרשים של כ- 5 ס"מ בין חתך לחתך, כך שלכל האורך נוצרות רצועות בצק משני צידי המילוי. להניח רצועה אחת מימין על המילוי ורצועה אחת משמאל, לסירוגין. את הנחש המתקבל אפשר לעגל לתוך תבנית עגולה בקוטר 26 סמ' או להניח בתוך תבנית מלבנית ארוכה באורך 40 סמ'. לאפות בחום של 180 מעלות במשך 35 דקות. לאחר האפייה לפזר אבקת סוכר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.