250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים (שקולים אחרי הרחקת הגרעינים)
150 גרם ברנדי
50 גרם מים
600 גרם שוקולד מריר משובח
350 גרם חמאה
7 ביצים מספר 2
300 גרם סוכר (כוס וחצי של 200 מ"ל)
250 גרם קמח רגיל
150 גרם שקדים טחונים דק
בקערה משרים לחצי שעה את השזיפים בברנדי ומים (השזיפים עם כל הנוזלים נכנסים לעוגה). ב"בן מרי" (סיר בינוני ריק שיושב במחבת גדולה מלאה מים) ממסיסים חמאה ושוקולד. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך כ 6 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים לקציפת הביצים קמח, שקדים טחונים, שזיפים מושרים עם הברנדי והמים ואת השוקולד והחמאה המומסים. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית קפיצית (גודל 26) משומנת בחמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות צלזיוס לשעה וחצי. מוציאים את העוגה, אין צורך לבדוק עם קיסם כי העוגה צריכה להיות רטובה. את העוגה יש לאכול רק יום למחרת.
תגובות גולשים