חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת שוקולד ושזיפים

250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים (שקולים אחרי הרחקת הגרעינים)

150 גרם ברנדי

50 גרם מים

600 גרם שוקולד מריר משובח

350 גרם חמאה

7 ביצים מספר 2

300 גרם סוכר (כוס וחצי של 200 מ"ל)

250 גרם קמח רגיל

150 גרם שקדים טחונים דק

מתכון מאת:

בקערה משרים לחצי שעה את השזיפים בברנדי ומים (השזיפים עם כל הנוזלים נכנסים לעוגה). ב"בן מרי" (סיר בינוני ריק שיושב במחבת גדולה מלאה מים) ממסיסים חמאה ושוקולד. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך כ 6 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים לקציפת הביצים קמח, שקדים טחונים, שזיפים מושרים עם הברנדי והמים ואת השוקולד והחמאה המומסים. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית קפיצית (גודל 26) משומנת בחמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות צלזיוס לשעה וחצי. מוציאים את העוגה, אין צורך לבדוק עם קיסם כי העוגה צריכה להיות רטובה. את העוגה יש לאכול רק יום למחרת.

תגובות גולשים

1.

"עוגה מדהימה וטעימה מאד מאד. לפני שנים כשהיה לארז מסעדה / חנות לממכר לחמים ועוגות הייתי קונה עוגה זו."

— הדר, תל אביב | 13.08.14 12:05
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017