חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת שוקולד ושזיפים

250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים (שקולים אחרי הרחקת הגרעינים)

150 גרם ברנדי

50 גרם מים

600 גרם שוקולד מריר משובח

350 גרם חמאה

7 ביצים מספר 2

300 גרם סוכר (כוס וחצי של 200 מ"ל)

250 גרם קמח רגיל

150 גרם שקדים טחונים דק

מתכון מאת:

בקערה משרים לחצי שעה את השזיפים בברנדי ומים (השזיפים עם כל הנוזלים נכנסים לעוגה). ב"בן מרי" (סיר בינוני ריק שיושב במחבת גדולה מלאה מים) ממסיסים חמאה ושוקולד. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך כ 6 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים לקציפת הביצים קמח, שקדים טחונים, שזיפים מושרים עם הברנדי והמים ואת השוקולד והחמאה המומסים. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית קפיצית (גודל 26) משומנת בחמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות צלזיוס לשעה וחצי. מוציאים את העוגה, אין צורך לבדוק עם קיסם כי העוגה צריכה להיות רטובה. את העוגה יש לאכול רק יום למחרת.

תגובות גולשים

1.

"עוגה מדהימה וטעימה מאד מאד. לפני שנים כשהיה לארז מסעדה / חנות לממכר לחמים ועוגות הייתי קונה עוגה זו."

— הדר, תל אביב | 13.08.14 12:05
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.