חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלה לשבת

5 כוסות קמח לבן

25 גרם שמרים טריים

3 כפות דבש פרחי בר

2 כפות סוכר

125 גרם חמאה

1 ביצה

קרים 2-½2 כוסות מים מינרלים

1 כף מלח מחוקה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך קצת. שמים את הקמח בקערה גדולה ורחבה ומפוררים וממוללים לתוכה את השמרים הטריים. מוסיפים את הביצה, הדבש, הסוכר והמים הקרים ומאחדים לבצק אחיד.ממשיכים ללוש כ- 5-6 דקות. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.

מוסיפים את החמאה והמלח וחוזרים ולשים משך 5-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מגלגלים ומכנסים את הבצק לכדור. מורחים קערה גדולה בחמאה ומניחים בתוכה את הבצק. מורחים אותו בחמאה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום קריר במטבח.

משטחים מעט את הבצק ומחלקים אותו ל- 6-8 חלקים שווים. מגלגלים כל אחד מהחלקים לכדור, מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות.

מותחים כל כדור בצק לצורת נחש. קולעים מכל 2-3 גלילים את החלות, מתפיחים לאט במקום קריר במטבח. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מפזרים על תחתית התנור קוביות קרח, או משפריצים לתנור מים בעזרת שפריצר. משך האפיה הוא כ- 30-40 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.