חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת דבש תמרים ואגוזים עם קרמל וניל

עוגה רכה,מהירה וקלה להכנה.טכניקה של ערבוב הנוזלים לתוך היבשים.לא מצריך עבודת מיקסר. הקריצה והטעמים הנלווים באים מהסירופ שהיא סופגת.

כמות: שתי עוגות אינגלייש קייק.

חומרים:

גביע ו- 2 כפות ( 250 גרם) שמנת חמוצה

4 ביצים

¾ כוס ( 180 גרם) סוכר

½ כוס דבש

½ כוס ( 120 מ"ל) שמן

¼1 כוסות ( 175 גרם) קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כוס (150 גרם) ממרח תמרים/תמרים מגולענים קצוצים

כוס (100 גרם) אגוזי מלך

לסירופ קרמל וניל:

3 כפות מים

½ מקל וניל או כפית תמצית וניל

½1 כוסות ( 300 גרם) סוכר

½1 כוסות (300 מ"ל) מים

מתכון מאת:

סירופ הקרמל:

בסיר קטן מבשלים את הסוכר ו- 3 כפות מים עד לקבלת רוטב קרמל. מוסיפים 300 מ"ל מים ואת מקל הוניל או תמצית הוניל לרוטב קרמל, מערבבים היטב מצמצמים את הרוטב עד לקבלת סירופ סמיך בערך 5 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים במקרר.

בקערה אחת מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את המלח. בקערה נוספת מערבבים יחד את הסוכר,דבש,ביצים,שמן וממרח תמרים. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים במרית. לקראת סוף הערבוב כשהמסה כמעט חלקה מוסיפים שלושה רבעים מכמות האגוזים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. מחלקים לשתי תבניות ומפזרים מעל את שארית האגוזים.

אופים ב- 170 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 35-40 דקות. בסיום האפייה, לפזר סירופ וניל קרמל. חשוב להספיג את הסירופ הקר בעוגה החמה, מייד כשהיא יוצאת מהתנור ולתת לעוגה לשתות כמות יפה של סירופ. מלבד הטעם והלחות הסירופ מוסיף ברק לעוגה.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.