חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת דבש תמרים ואגוזים עם קרמל וניל

עוגה רכה,מהירה וקלה להכנה.טכניקה של ערבוב הנוזלים לתוך היבשים.לא מצריך עבודת מיקסר. הקריצה והטעמים הנלווים באים מהסירופ שהיא סופגת.

כמות: שתי עוגות אינגלייש קייק.

חומרים:

גביע ו- 2 כפות ( 250 גרם) שמנת חמוצה

4 ביצים

¾ כוס ( 180 גרם) סוכר

½ כוס דבש

½ כוס ( 120 מ"ל) שמן

¼1 כוסות ( 175 גרם) קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כוס (150 גרם) ממרח תמרים/תמרים מגולענים קצוצים

כוס (100 גרם) אגוזי מלך

לסירופ קרמל וניל:

3 כפות מים

½ מקל וניל או כפית תמצית וניל

½1 כוסות ( 300 גרם) סוכר

½1 כוסות (300 מ"ל) מים

מתכון מאת:

סירופ הקרמל:

בסיר קטן מבשלים את הסוכר ו- 3 כפות מים עד לקבלת רוטב קרמל. מוסיפים 300 מ"ל מים ואת מקל הוניל או תמצית הוניל לרוטב קרמל, מערבבים היטב מצמצמים את הרוטב עד לקבלת סירופ סמיך בערך 5 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים במקרר.

בקערה אחת מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את המלח. בקערה נוספת מערבבים יחד את הסוכר,דבש,ביצים,שמן וממרח תמרים. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים במרית. לקראת סוף הערבוב כשהמסה כמעט חלקה מוסיפים שלושה רבעים מכמות האגוזים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. מחלקים לשתי תבניות ומפזרים מעל את שארית האגוזים.

אופים ב- 170 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 35-40 דקות. בסיום האפייה, לפזר סירופ וניל קרמל. חשוב להספיג את הסירופ הקר בעוגה החמה, מייד כשהיא יוצאת מהתנור ולתת לעוגה לשתות כמות יפה של סירופ. מלבד הטעם והלחות הסירופ מוסיף ברק לעוגה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017