חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת דבש ותאנים

2 עוגות בתבניות אינגליש קייק.

1 כוס סוכר דמררה

1 כוסות שמן קנולה

1 כוס מים מינרלים

275 גרם דבש הדרים

כף סודה לשתייה

2 ביצי חופש שלמות

2 כוסות + 2 כפות קמח בהיר ומנופה

כפית קינמון טחון

קורט ציפורן טחון

קורט נס קפה

חלבון מ- 4 ביצי חופש

½ כוס סוכר

לדבלים חלוטות:

200 גרם דבלים יבשות

2 כוסות מים

מקל קינמון

מסמר של ציפורן

עלה דפנה

תרמיל הל

½ תרמיל וניל

פלפל אנגלי שלם

מתכון מאת:

מבשלים חליטה מתאנים, מים והתבלינים עד שהן מתרככות. מחממים תנור ל- 160 מעלות. בקערה עמוקה מערבבים בבחישה איטית מים, שמן, דבש וביצים. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים סודה לשתיה, תבלינים ונס קפה מוסיפים את הקמח המתובל לקערת הנוזלים עד שנשארים גושים קטנים. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנוסף. מקפלים את קצף הביצים לתערובת העוגה. מסדרים חצאי תאנים על תחתית 2 תבניות האינגליש קייק שמשומנות מראש (¾ מכמות התאנים) ואת השאר קוצצים ומוסיפים לתערובת. יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים כ- 50 דקות בחום 160 עד שפני השטח זהובים מאוד וקפיצים למגע- שהעוגה אוורירית. מאחסנים לילה במקרר לשחרור טעמים וזוללים ביום למחרת.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017