חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת גבינה אפויה עם רוטב פטל

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

לתחתית:

עיגול בצק פריך- אפוי, בקוטר התבנית

למלית גבינה:

750 גרם גבינה 9%

קליפה מגוררת מלימון אחד

5 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

4 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

1 כוס חלב

אבקת סוכר, להגשה

לרוטב פטל:

250 גרם פטל טרי (אפשר קפוא, ומופשר)

2-3 כפות סוכר (לפי הטעם)

1 כפית מיץ לימון

מתכון מאת:

מחממים תנור ל160 מעלות. מערבבים גבינה עם קליפת לימון, חלמונים וחצי כוס סוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. במיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לרפד את הדפנות ברצועת נייר אפייה גבוהה מעט מדפנות התבנית, כדי לתת תמיכה לעוגה והיא תתקבל גבוהה), מעל הבסיס האפוי. אופים שעה ורבע עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם רוטב פטל.

רוטב פטל:

טוחנים יחד במעבד מזון את מרכיבי הרוטב עד לקבלת רסק פרי. אפשר לדלל במעט מים אם רוצים, ואם מעדיפים רוטב חלק, מסננים. שומרים במקרר עד ההגשה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017