חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגיות איקס תאנים ואגוזים

העוגיות שובות את הלב בצורתן ואת החיך בטעמן. הבצק נוח לעבודה, אינו דביק, וגם אינו מתוק במיוחד – את המתיקות משלימה מלית עשירה של דבלים, דבש, קליפות תפוזים מסוכרות ואגוזים.

מתכון ל- 30 עוגיות.

לבצק:

120 גרם חמאה

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

2 ביצים

למלית:

200 גרם דבלים (תאנים מיובשות)

½ כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

¼ כוס דבש

¼ כוס קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות

¼ כוס צימוקים

2 כפות רום

½ כפית קינמון

מתכון מאת:

הבצק:

במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.

המלית:

במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. שומרים במקרר עד השימוש.

מחממים תנור ל180 מעלות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לרצועה ארוכה ברוחב 5 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. מברישים את שולי הבצק במעט מים. בידיים רטובות מגלגלים מהמלית 'נקניק' בעובי 1 ס"מ ובאורך הבצק ומניחים לרוחב הבצק. מגלגלים את הבצק מעל המלית וחותכים לאצבעות באורך 5 ס"מ. חותכים בקצוות של כל 'אצבע' חתך באורך 2 ס"מ (משאירים את הסנטימטר האמצעי מחובר). מרחיבים באצבעות את החתכים ליצירת איקס. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות עד שהן זהובות. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017